Monday, September 17, 2007

Konditoriets krämiga chokladkaka med citronsmak


Marie Skogström, som gjort detta recept, använder 60% choklad till sin kaka, alltså inte blockchoklad. Vi har valt att baka den som en rund kaka och siktat på flor med citronsmak. Man kan alternativt baka som mindre kakor i formar. Kakan går utmärkt att frysa när det hällts upp i formen eller formarna. Den gräddas sedan direkt ifrån frysen. Beräkna då en lite längre tillagningstid. Recept på pepparkakan finns som Mjuk pepparkaka med kraftig smak.Recept till de goda kulorna i skålen finns som Sultanmarsipan.
Portioner:
Ingredienser:250 g choklad, 250 g smör, 250 g Flor med citronsmak2 ägg, 65 g mjöl
Gör så här:1. Sätt ugnen på 175°.2. Smält choklad, smör och Flor med citronsmak i mikro eller över vattenbad.3. Vispa i äggen, ett och ett. Sikta ner mjölet och vänd så det blandas i degen.4. Häll upp i tårtform eller portionsformar.5. Grädda tills smeten är krämig i mitten ca 25 min för hel kaka, 8-10 minuter för portionsformar.Sikta över lite Flor med citronsmak vid servering.

Enjoy ///Pastry chief

No comments: